Roof Type: Kosi krov

Slatki snovi

Za bolji balans između dnevnog svetla i tame, savetujemo vam da unapredite unutrašnju klimu u domu i da za krovne prozore odaberete roletne i spoljašnje roletne. Dnevna svetlost i tama usklađuju unutrašnji časovnik zahvaljujući hormonima kortizol i melatonin – i tako stvaraju osnovu za zdrav san i produktivne radne sate.

Pomozite deci da se fokusiraju

Dnevno svetlo ima fizičke i psihološke koristi za decu. Ono stimuliše mozak i pomaže u stvaranju vitamina D, koji je neophodan za razvoj kostiju. Dnevna svetlost takođe povećava sposobnost učenja i do 15%. Pomaže im da se bolje koncentrišu, da budu produktivniji i srećniji.

Dnevna svetlost donosi zdravlje

Kvalitetni krovni prozori predstavljaju dugoročnu investiciju u dom. Zašto? Zato što mogu da propuste dva puta više dnevne svetlosti od vertikalnih prozora. A puno dnevne svetlosti pruža osećaj prostora i doprinosi da dom izgleda veći, topliji i prijatniji.

Smanjite veštačko svetlo

Veštačko osvetljenje možete smanjiti tako što ćete povećati količinu prirodnog svetla u domu. Evo jednostavne ideje: postavite jedan krovni prozor ili dva iznad kuhinjskog stola ili prostora za obedovanje i tako smanjite potrebu za električnim osvetljenjem. To je dobro za okolinu i štedi vam novac

Ušteda novca

Zahvaljujući visokom standardu energetske efikasnosti stakala, naši krovni prozori doprinose smanjenju potrošnje energije u domu i, samim tim, računi su manji. Poslednja generacija krovnih prozora vam može pomoći da oko 40% energije koja je potrebna za zagrevanje kuće.

Recikliranje

Preko 92,5% naših drvenih prozora je moguće reciklirati. Čime se odlučno određuje pravac razvoja industrije profila. Mi projektujemo proizvode koji se lako rastavljaju i iznova koriste ili recikliraju kada dostignu kraj životnog veka.

Treba uvesti dnevnu svetlost u hodnike

Dnevnu svetlost možete uvesti svuda u svom domu, čak i u mračan hodnik. Prozori za ravne krovove, sa nagibom između 0 i 15°, dizajnirani su da pokriju sve potrebe i predstavljaju idealne proizvode za vas. I jednostavno su savršeni, sa roletnama diskretno postavljenim u konstrukciju baze.

Kombinacije prozora po vašoj želji

Šta god da je potrebno, samo da ima više svetla. O novim VELUX rešenjima možete razmišljati kao o jednom proizvodu, jednom celovitom paketu za ugradnju visokog kvaliteta koji ima unapređenu izolaciju i lakše se ugrađuje. Pomoću rešenje prozor pored prozora dobićete više svetla i bolji pogled, atraktivan enterijer i veću udobnost u životnom prostoru.

Razmišljate o novim krovnim prozorima?

Zamena starih krovnih prozora doneće vam mnoge pogodnosti. Neke od njih su: bolja toplotna udobnost u potkrovlju, ušteda energije potrebne za grejanje, rešavanje problema curenja vode, nema više brige o održavanju, priprema za pametan dom, bolja i konstantna ventilacija

O ugradnji …

Trajnost i udobnost unutra: proizvodi za ugradnju garantuju dugotrajne performanse VELUX krovnih prozora. Hidroizolacioni set, hidroizolaciona maramica i parna brana olakšavaju ugradnju krovnih prozora i istovremeno pružaju nepropustljivu barijeru između prozora i krova koja je otporna na vremenske prilike.

Ponudite najbolje svojoj deci

Mi znamo da želite da svojoj deci napravite najkreativnije mesto za igranje i učenje. A kad se radi o performansama i produktivnosti, dnevno svetlo na njih ima ogroman uticaj. Ako postavite krovne prozore, pa čak i ako udvostručite njihov broj, p uštate dnevno svetlo u dečiju sobu i povećavate osećaj prostora i otvorenosti.

Krovni prozor sa gornjim upravljanjem

Kada je visina podupirućeg zida između 80 i 130 cm, preporučuje se krovni prozor sa gornjim upravljanjem. Pomoću gornje ručke možete ga vrlo lako otvarati i zatvarati i možete ručno da nameštate unutrašnje roletne. To vam omogućava da ispod stavite nameštaj i uživate u pogledu.

ThermoTechnology

Da li ste znali da ovaj inovativan izolacijski sistema pod nazivom ThermoTechnology® pretvara krovni prozor u jak štit od vetra i nepovoljnih vremenskih uslova, a toplotu zadržava unutra? Ovaj sistem ima namenu da pruži svakom krovnom prozoru izuzetne energetske performanse a vama manje račune za grejanje.

Pravilna unutrašnja obloga

Profesionalna ugradnja krovnih prozora obuhvata unutrašnje oblaganje kako biste imali lepu završnu obradu oko prozora. Naše prefabrikovane unutrašnje obloge napravljene su od materijala koji odbijaju vodu i vlagu i imaju površinsku obradu u beloj boji. Jedinstveni dizajn kreira prostor za izolacioni materijal koji sprečava stvaranje toplotnih mostova.

Lako održavanje

Da, to je tačno – spoljno staklo se lako i bezbedno čisti sa unutrašnje strane. Samo treba da rotirate krovni prozor za 180° i pričvrstite ga rezom da tako stoji dok ga ne očistite. Ova bezbednosna funkcija vam omogućava da vam obe ruke budu slobodne. Prozorsko staklo čistite vodom i mekom krpom. Možete koristiti i obične […]

Pravilna orijentacija krovnog prozora

Imate potkrovlje i želite da imate dnevno svetlo što je duže moguće. Kao prvo, treba da znate VELUX krovni prozori treba da zauzmu 15–20% površine prostora. Mesto postavljanja krovnih prozora je podjednako važno. Krovni prozori koji su okrenuti ka istoku pustiće jarku svetlost ujutru, dok će vam oni okrenuti ka zapadu doneti najtoplije zlatne sate.

Prirodna ventilacija radi

Da li znate koja je jedna od ključnih prednosti krovnih prozora? Pored toga što puštaju u potkrovlje dnevnu svetlost, obezbeđuju i ventilaciju koja je potrebna za zdravu unutrašnju klimu. Otvorite krovne prozore na najmanje nekoliko minuta, tri ili četiri puta dnevno kako bi se ustajali vazduh zamenio novim. Ovaj vid ventilacije je tri puta efikasniji nego […]

Ohladite se tokom leta!

Stigla je letnja žega, a vi želite da vam u potkrovlju bude rashlađeno i udobno, da pustite svetlost unutra i da imate pogled napolje. Naše spoljne mrežice su dizajnirane da smanje pasivno grejanje tako što zaustavljaju sunčeve zrake i toplotu pre nego što dopru do stakla krovnog prozora. Tako možete smanjiti toplotu u potkrovlju i do […]

Držite pod kontrolom!

VELUX spoljašnja roletna sprečava pregrevanje leti i smanjuje gubitak toplote zimi. Istovremeno vam pruža mogućnost potpune kontrole svetla u svako doba dana. Da biste prilagodili i umekšali dnevnu svetlost, lako je možete iskombinovati sa nekom našom unutrašnjom roletnom.

Enterijer i eksterijer – oba su važna –

Da li tražite najveću udobnost enterijera po dobroj ceni? Rešenje je baš ovde. Kombinovana pakovanja roletni pomažu vam da održite određenu količinu svetla i da zaštitite dom od prevelike vrućine. Da, važan je i enterijer i eksterijer. Pronađite ih u različitim kombinacijama tako da na najbolji način odgovaraju vašim potrebama i iskoristite naše popuste.

Držite komarce što dalje

Bilo da sija sunce ili pada kiša, insekti će ostati napolju, a vi ćete i dalje uživati u pogledu i u svežem vazduhu. VELUX komarnik vam pruža 100% zaštitu od insekata. Pored glavne pogodnosti, morate znati i da se komarnik montira na unutrašnju oblogu ili na zid, tako da krovnim prozorom možete rukovati kao i obično. […]